Spletna stran je v prenovi, vse funkcije in prevodi ┼íe niso polno delujo─Źi. Hvala za razumevanje!

Javna povabila ZRSZ za subvencionirano zaposlovanje brezposelnih

Objavljeno: 26 marca, 2020

Nova javna povabila za subvencionirano zaposlovanje brezposelnih bodo objavljena predvidoma v za─Źetku aprila 2020. V ponedeljek, 16. marca, so se v skladu z vladnim odlokom za─Źasno prekinile vse vklju─Źitve brezposelnih v programe izobra┼żevanja in usposabljanja.

Nova javna povabila za subvencionirano zaposlitev
Delodajalce obve┼í─Źamo, da bo ZRSZ nova javna povabila Zaposli.me 2020, Trajno zaposlovanje mladih 2020 in┬áSpodbude za zaposlovanje oseb iz programa U─Źne delavnice 2020 objavil predvidoma 1. 4. 2020.

Vklju─Źitve v programe┬áaktivne politike zaposlovanja
Pri─Źetek vseh vklju─Źevanj v prakti─Źna usposabljanja, subvencioniranje zaposlitev in┬ájavna dela se lahko zamakne preko pogodbenega roka 30 dni, vendar ne dlje kot do 30. 5. 2020. Delodajalec je dol┼żan ZRSZ obvestiti o predvidenem pri─Źetku vklju─Źitve.

PUM-O ÔÇô Projektno u─Źenje mlaj┼íih odraslih
Zaradi zaprtja vseh izobra┼żevalnih ustanov v Sloveniji se od ponedeljka, 16. 3. 2020, za─Źasno prekine izvajanje programa PUM-O.

Programi┬áizobra┼żevanja in usposabljanja
S ponedeljkom, 16. 3. 2020,┬áse v skladu z odlokom Vlade RS (o za─Źasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih┬ás podro─Źja vzgoje in izobra┼żevanja ter univerzah┬áin samostojnih visoko┼íolskih zavodih) za─Źasno prekinejo vse vklju─Źitve brezposelnih v programe izobra┼żevanja in usposabljanja, ki se izvajajo pri zunanjih izvajalcih, in sicer v vseh izobra┼żevalnih ustanovah, vklju─Źno z organizacijami za izobra┼żevanje odraslih.

Programi prakti─Źnih usposabljanj

  • Prakti─Źna usposabljanja se lahko prekinejo na ┼żeljo osebe ali izvajalca brez ugotavljanja krivde.
  • Pri usposabljanju na delovnem mestu in u─Źnih delavnicah se izvajanje programov lahko za─Źasno prekine. ─îe je nadaljevanje smiselno in mo┼żno, kar je razvidno iz obvestila izvajalca, lahko ZRSZ z izvajalcem sklene aneks za podalj┼íanje pogodbe iz objektivnih razlogov (koronavirus).

Programi javnih del

  • Delo na domu se za─Źasno omogo─Źi, ─Źe izvajalec javnih del poda izjavo, da so vsi zaposleni napoteni na delo na domu, ter predlo┼żi program dela, ki bi ga na domu opravljal udele┼żenec javnih del. ─îe je program v skladu z odobrenim programom javnega dela, se sklene aneks k pogodbi o izvajanju, ki za dolo─Źen ─Źas omogo─Źi delo na domu tudi udele┼żencu javnih del. Izvajalec mora dati udele┼żencu ustrezna navodila za varno delo.
  • ─îe┬áse javno delo za─Źasno ne more izvajati (zaprtje ┼íole┬áipd.), veljajo ukrepi za udele┼żence javnih del, enako kot za redno zaposlene.
  • Izvajalci javnih del morajo udele┼żence v najkraj┼íem mo┼żnem ─Źasu (po elektronski po┼íti ali po telefonu s sporo─Źilom SMS) obvestiti o odrejenem delu na domu ali ─Źakanju na delo.
  • ─îe dela ni mogo─Źe zagotoviti, se udele┼żencem odredi ukrep ─Źakanja na domu v skladu s 138. ─Źlenom Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1). Pri tem┬áso upravi─Źeni do nadomestila pla─Źe v vi┼íini 80 % od osnove, dolo─Źene v ZDR-1.
  • Udele┼żenci, ki bodo opravljali delo na domu, bodo upravi─Źeni do pla─Źe po pogodbi o zaposlitvi.

Kategorije: DialogPlus

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Po┼íiljamo aktualne in preverjene informacije na podro─Źju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!