Novo orodje OiRA kot pripomoček pri ocenjevanju tveganj v zvezi s COVID-19 na delovnem mestu

Ob rahljanju ukrepov za omejitev širjenja pandemije COVID-19 po vsej Evropi številna podjetja in oganizacije načrtujejo varno vrnitev na delovna mesta. Na spletni interaktivni platformi za ocenjevanje tveganj – OiRA  agencije EU-OSHA, je sedaj na voljo orodje, ki se lahko uporablja kot pripomoček pri tovrstnem načrtovanju.

To interaktivno orodje lahko pomaga pri prepoznavanju, ocenjevanju in obvladovanju tveganj v zvezi z boleznijo COVID-19, da se lahko delavci vrnejo v varno in zdravo delovno okolje. V orodju so zajeta najrazličnejša vprašanja, vključno s tem, kaj storiti, če delavec kaže znake okužbe s koronavirusom, kako organizirati omejevanje socialnih stikov na delovnem mestu in stikov z zunanjimi izvajalci storitev.

Na MDDSZ so pripravili slovensko verzijo orodja, ker je OiRA COVID “kot priloga” obstoječi Izjavi o varnosti aktualna za vse panoge. Orodje OiRA COVID je objavljeno med listo orodij: http://www.osha.mddsz.gov.si/oira-ocenjevanje-tveganja, na tej povezavi pa je direkten dostop do slovenske različice orodja OiRA COVID: https://oiraproject.eu/oira-tools/si/covid-19/covid-19.

Kategorije: Korona

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!