Usposabljanja za osebe z mednarodno zaščito in tujce

Danes, 22. januarja, je ZRSZ objavil javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito in tujce.

V usposabljanje se lahko vključijo:

  • osebe, ki imajo v Republiki Sloveniji priznano mednarodno zaščito,
  • tujci s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, brez znanja slovenskega jezika in delovnih izkušenj v naši državi, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih 12 mesecev ali več in so prejemniki denarne socialne pomoči.

Kandidirate lahko delodajalci, ki imate najmanj 5 zaposlenih in izpolnjujete še vse druge pogoje za prijavo na javno povabilo. Ponudbo s predstavljenim programom usposabljanja oddate elektronsko na portalu za delodajalceod 27. 1. 2021 od 10:00 do objave obvestila o zaprtju zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev, najdlje do 31. 3. 2022 do 23:59.

V okviru ponudbe pripravite tudi seznam strokovnih izrazov v slovenskem jeziku, ki se najpogosteje uporabljajo na delovnem mestu, na katerem načrtuje izvedbo usposabljanja.

Usposabljanje traja 6 mesecev in poteka na konkretnem delovnem mestu v vašem delovnem okolju. Delodajalci, katerih ponudbe so potrjene na javnem povabilu, izmed svojih zaposlenih določite mentorja, ki mora za udeleženca usposabljanja opraviti najmanj 40 ur individualnega mentorstva na mesec. Mentor sodeluje tudi z s strokovnim sodelavcem ZRSZ, ki ga za posameznega udeleženca določijo na Zavodu.

Usposabljanja se lahko izvajajo najdlje do 31. 12. 2022.

Delodajalci ste upravičeni do povračila:

  • mesečnega stroška v višini 373 EUR za izvedeno usposabljanje udeleženca (v šestih mesecih skupaj do 2.238 EUR) ter
  • stroška predhodnega zdravniškega pregleda udeleženca.

Za dejansko udeležbo na usposabljanju udeležencem povrnejo dodatek za aktivnost in dodatek za prevoz (potne stroške).

► Preberite več o javnem povabilu, za mobilne uporabnike.

Kategorije: DialogPlus

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!