Spletna stran je v prenovi, vse funkcije in prevodi ┼íe niso polno delujo─Źi. Hvala za razumevanje!

Nepovratna sredstva za podjetja iz lesnopredelovalne panoge

Objavljeno: 27 januarja, 2021

Podjetja, ki razvijajo nove ali izbolj┼íujejo izdelke na podro─Źju predelave lesa in lesnih tvoriv (dele┼ż lesa ve─Ź kot 50 odstotkov) v lesnopredelovalni panogi lahko preko Slovenskega podjetni┼íkega sklada prejmejo nepovratna sredstva v vi┼íini od 50.000 EUR do 500.000 EUR na podjetje.

V okviru javnega razpisa Spodbude za mala in srednja podjetja (MSP) za razvoj in uvajanje novih produktov v lesarstvu 4.0┬áÔÇô┬áP4L 2020 lahko na ta na─Źin┬ásofinancirajo upravi─Źene stro┼íke povezane s krepitvijo investicij v posodobitev tehnolo┼íke opreme do najve─Ź 45 odstotkov, kar bo omogo─Źilo prestrukturiranje in modernizacijo proizvodnje in s tem kratkoro─Źno ohranitev tr┼żnega polo┼żaja ter dolgoro─Źno krepitev polo┼żaja na obstoje─Źih in prodor na nove trge ter tr┼żne ni┼íe.

Rok za oddajo vlog je 15. februar 2021 do 14. ure. Prijavijo se lahko podjetja iz Vzhodne kot tudi iz Zahodne kohezijske regije.

Gre za produkt, katerega lahko koristijo podjetja v lesnopredelovalni panogi, vendar le tista, ki uvajajo nove ali izbolj┼íane izdelke na podro─Źju rabe in obdelave lesa in lesnih tvoriv, ter imajo registrirano dejavnost znotraj┬áoddelka C16┬áÔÇô obdelava in predelava lesa, proizvodnja izdelkov iz lesa, plute, slame in protja, razen pohi┼ítva┬áali oddelka C31┬áÔÇô proizvodnja pohi┼ítva ÔÇô razen razreda C 31.03 ÔÇô proizvodnja ┼żimnic.

Skupaj je še vedno na voljo 3.091.668,97 mio EUR,  2.082.959,30 mio EUR za Vzhodno kohezijsko regijo in 1.008.709,67 mio EUR za Zahodno kohezijsko regijo.

Ve─Ź pogojev o javnem razpisu najdete┬átukaj.

Oddaja vloge je enostavna in hitra in se odda elektronsko preko ePortala!

Z razpisom se ┼żeli tudi dolgoro─Źno odpravljati posledice pandemije Covid-19 na podjetja v ┬álesnopredelovalni panogi, saj se z razpisom stremi k pove─Źanju predelovalnih zmogljivosti v lesnopredelovalni verigi, s ─Źimer bo omogo─Źena ve─Źja samooskrba in manj┼ía odvisnost od razmer na tujih trgih pri porabi doma posekanega lesa.

Kategorije: Drugo

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Po┼íiljamo aktualne in preverjene informacije na podro─Źju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!