Vavčerji so ponovno dostopni in objavljeni preko javnih pozivov

Slovenski podjetniški sklad je objavil nove pozive za vavčerje. Vavčerje bodo lahko koristila mikro, mala in srednje velika podjetja, ki so organizirana kot d. o. o., s. p. ali zadruge, za različne poslovne storitve. Na voljo je nekaj več kot 10 milijonov evrov za podporo okoli 2.500 vavčerskih projektov.

Vavčerji so nepovratna sredstva v višini od 300,00 do 9999,99 evrov, ki se lahko koristjo za različne poslovne storitve. S pomočjo vavčerjev bo možno pridobiti do 60 odstotkov sofinanciranja upravičenih stroškov za posamezni odobren vavčer, posamezno podjetje bo lahko koristilo maximalno 3 vavčerje na leto, oziroma do maksimalne vrednosti 30.000 evrov na leto. Posebnost vavčerjev je ta, da gre za zelo enostavne spodbude malih vrednosti, katere so na voljo skozi vso leto, oddaja vloge je enostavna in povsem digitalizirana, obravnava vavčerjev pa je hitra.

Javni pozivi za vavčerje bodo odprti do leta 2023 oziroma do porabe sredstev. Za vsak vavčer je objavljen javni poziv, na osnovi katerega podjetje odda vlogo v digitalni obliki preko ePortala Slovenskega podjetniškega sklada. 

Več podrobnosti o vavčerjih je objavljenih na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.

Kategorije: Zakonodaja

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!