Spremembe na seznamih držav

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Odlok začne veljati 3. julija in velja do vključno 11. julija 2021.

Zeleni seznam držav

Oseba, ki prihaja z območja na zelenem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu. Ob vstopu pa mora predložiti dokazilo, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki je na zelenem seznamu (na primer račun, vabilo, prijava bivanja …). Oseba mora dokazilo predložiti le za obdobje od odhoda iz Slovenije do vrnitve vanjo, če je to obdobje krajše od petih dni. Torej osebi, ki zapusti Slovenijo in se vanjo vrne prej kot v petih dneh, po vrnitvi ni treba priložiti dokazila o neprekinjenem petdnevnem bivanju, ampak le za obdobje, ko ni bila v Sloveniji. Če ne predloži ustreznih dokazil, se šteje, da prihaja z območja na temnordečem seznamu.

Oranžni seznam držav

Oseba, ki prihaja z območja na oranžnem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če predloži negativni test PCR ali test HAG, potrdilo o prebolelosti, potrdilo o cepljenju ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.

Rdeči seznam držav

Oseba, ki prihaja z območja na rdečem seznamu, mora ob vstopu v Republiko Slovenijo predložiti negativni test PCR, razen če ima prebivališče v Republiki Sloveniji, nato pa se napoti v karanteno na domu za deset dni. Osebi pa ni treba predložiti negativnega testa PCR in tudi ne bo napotena v karanteno na domu, če predloži potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju za prebolevnike.

Temnordeči seznam držav

Osebo, ki ima prebivališče v Republiki Sloveniji in prihaja z območja na temnordečem seznamu, se napoti v karanteno na domu za deset dni. Tujcu, ki nima prebivališča v Republiki Sloveniji in prihaja z območja na temnordečem seznamu, se vstop v Republiko Slovenijo ne dovoli.

Seznami držav so dostopni na povezavi https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/.

Kategorije: Korona aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!