Vlada je z uredbo določila način unovčitve bonov v turizmu, gostinstvu, športu in kulturi

Vlada je izdala Uredbo o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi, povračilu sredstev preko informacijskega sistema Finančne uprave Republike Slovenije ter načinu vodenja in upravljanja evidence bonov. Besedilo uredbe je dostopno TUKAJ.

Boni se unovčujejo z namenom odprave posledic epidemije in sledijo določbam Zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19. Vsak polnoleten državljan Republike Slovenije bo prejel bon v vrednosti 100 evrov, vsak mladoleten državljan pa v vrednosti 50 evrov. Državljani bodo bon lahko unovčili v turističnih namestitvah, restavracijah in barih, v knjigarnah, muzejih in na koncertih, ob najemu športne opreme in ob obisku športnih klubov, ogledali si bodo lahko razstave, obiskali zabaviščne parke in smučarske centre, in sicer do konca leta 2021.

Postopek unovčitve bonov bo zelo podoben unovčitvi lanskoletnih bonov, bone bodo tisti državljani, ki lanskoletnih bonov še niso porabili, lahko tudi kombinirali pri istem ponudniku – seveda za namen, za katerega so bili boni izdani.

Vse aktualne informacije o lanskoletnih bonih in novih bonih 2021 lahko najdete na spletni strani FURS TUKAJ.

Kategorije: Korona aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!