Prenova REK obrazcev predstavljena strokovni javnosti

FURS obvešča, da je bila prenova REK obrazcev predstavljena strokovni javnosti in da novih tovrstnih predstavitev trenutno ne načrtujejo. Rešitev bo širši javnosti predstavljena predvidoma novembra letos. Uvedbo novega iREK obrazca načrtujejo za 1.4.2022.

Kot smo že poročali v začetku tega meseca, FURS pripravljaja poenostavitve tudi pri REK obrazcih. Finančna uprava je namreč začela s prenovo REK obrazcev, pri kateri je osnovno izhodišče ukinitev obstoječih REK obrazcev: REK-1, REK-1a, REK-2, REK-1f, PNiPD in statističnega obrazca ZAP/M.

Podrobnejši koncept in osnutek novega REK obrazca so najprej predstavili strokovni javnosti. V torek 7.9.2021 je bila predstavitev za programerje, ki izdelujejo programe za obračun dohodkov, v ponedeljek 13.9.2021 pa so zadevo predstavili tudi računovodjem, davčnim svetovalcem in revizorjem. Ker je prenova samega obrazca tudi predmet usklajevanj z drugimi državnimi organi ga trenutno še ne morejo objaviti, prav tako trenutno ne načrtujejo novih predstavitev za strokovno javnost. Bodo pa predvidoma novembra letos rešitev predstavili širši javnosti.

Več informacij o prenovi REK obrazcev je objavljenih v novici z dne 3.9.2021

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!