Vlada 29.9.2021 ponovno spremenila Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT

Vlada je izdala Odlok o spremembah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, to je 30.9.2021.

Spremembe so le pri uporabi zaščitne maske, in sicer:

  1. ob pogoju izpolnjevanja pogoja PCT gostom v zaprtih javnih krajih in prostorih, kjer se nudi tudi hrana in pijača, ni treba uporabljati zaščitne maske (spremenjena 11. točka 1. odstavka 12. člena Odloka). Izjema velja za vse zaprte javne kraje in prostore, ne glede na to, ali gre za gostinsko dejavnost, ki se opravlja v zaprtih prostorih ali za pogostitev na prireditvah v zaprtih prostorih. Torej, izjema uporabe zaščitne maske velja za zaprte javne kraje in prostore le, če sta istočasno izpolnjeni dve zahtevi: prva zahteva je, da gosti izpolnjujejo pogoj PCT in druga zahteva je, da se v teh prostorih in krajih nudi hrana in pijača. Po pojasnilu Ministrstva za zdravje so javni prostori in kraji tisti prostori in okolja do katerih ima vsakdo dostop. Javni prostor je prostor, ki je dostopen širši javnosti ali prostor za skupno uporabo, ne glede na lastništvo ali pravico do dostopa.
  2. kot izjemo od obveznega nošenja mask se doda osebe, ki izpolnjujejo pogoj PC v okoljih, kjer so v medsebojnem stiku le osebe, ki izpolnjujejo ta pogoj (nova 12. točka 1. odstavka 12. člena Odloka)

Kategorije: Korona aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!