Vlada spremenila Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19

Vlada Republike Slovenije v spremembi Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 spreminja pogoje pri cepljenih osebah, ki se jim ne odredi karantena na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19.

Oseb, ki so bile cepljene zoper COVID-19 in če je od vzpostavitve zaščite proti COVID-19 minilo manj kot devet mesecev se, če so cepljene s cepivom Vaxzervia (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca ali cepivom Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca, ne napoti v karanteno na domu, če je od prejema drugega odmerka minilo najmanj 15 dni. To obdobje izhaja iz dovoljenja za cepivo in določa vzpostavitev zaščite po prejemu drugega odmerka navedenih cepiv proizvajalca AstraZeneca. Gre za spremembo, saj veljavni Odlok v konkretnem primeru določa 21 dni od cepljenja z drugim odmerkom, v preteklosti pa je bilo določeno, da se za ti cepivi zaščita vzpostavi po prvem odmerku.

Kategorije: Korona aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!