Manjše spremembe Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

Vlada je sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki začne veljati 19.1.2022.

Spremembe testiranja v vzgojno-izobraževalnem programu so za učence/dijake/študente/udeležence izobraževanja odraslih posledica Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, o katerem si lahko preberete v naši novici TU. Navedenim osebam se v skladu z omenjenim odlokom ni potrebno pogosteje presejalno testirati s HAG testom za samotestiranje, če:

  • izpolnjujejo pogoj prebolevnosti ali pogoj prebolevnosti v kombinaciji s cepljenjem po Odloku o izjemah od karantene na domu ali
  • izpolnjen pogoj testiranja izkazujejo z dokazilom o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur odvzema brisa.

Manjša sprememba Odloka pa se nanaša tudi na ukrepe pri prevozu potnikov, o katerih smo že pisali v novici, ki je dostopna na naši spletni strani TU. Po novem namreč v vozilih kategorije M2 in M3 ne bo več potrebno, da je število registriranih sedežev zmanjšano za sedeže desno od voznika in vrsto sedežev neposredno za voznikom, če je voznikov delovni prostor ograjen z zaščitno pregrado iz stekla ali podobnega materiala.

Kategorije: Korona aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!