Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z ukrepi na davčnem področju

Obveščamo vas, da je FURS posodobil dokument PKP10-Novice ter pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z ukrepi na davčnem področju, ki je dostopen na povezavi TU. Dodana so vprašanja, ki se nanašajo na pomoč za nakup hitrih antigenskih testov za samotestiranje.

FURS med drugim pojasnjuje, da je pomoč za nakup hitrih testov za samotestiranje namenjena temu, da delavci izpolnjujejo pogoj PCT kot pogoj za opravljanje dela, zato v primeru prostovoljnega ali »preventivnega« testiranja pogoj za povrnitev stroškov nakupa hitrih testov za samotestiranje ni izpolnjen.

V zvezi s preverbo certifikata CE FURS pojasnjuje, da je prodajalec testa HAG za samotestiranje na zahtevo naročnika/kupca dolžan predložiti certifikat. Poleg tega imajo takšni testi za samotestiranje na škatlici oznako CE in štirimestno številko, ki označuje priglašen organ, ki je certificiranje opravil. Verodostojnost certifikata se lahko preveri pri priglašenem organu, ki je takšen certifikat izdal. Testi HAG za samotestiranje,  pri katerih je bil certifikat listinsko preverjen v Republiki Sloveniji in so skladni z zakonodajo, se nahajajo v Centralni bazi zdravil, kjer so določeni s ponudnikom, testom in dodeljeno nacionalno šifro za posamezni test. V kolikor test (z dobaviteljem) ni vpisan v CBZ, je možnost, da test ni skladen z zakonodajo.

Kategorije: Korona aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!