Pri vstopu v Slovenijo ne bo več pogoja PCT

Vlada je izdala Odlok o prenehanju veljavnosti Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, to je 19.2.2022.

Na podlagi mnenja strokovne skupine covid-19 ne šteje več za karantensko bolezen in se karantene ukinejo, zato ni več razloga za omejitev vstopa v Republiko Slovenijo. To pomeni, da ob vstopu v državo ni več potreben pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

S prenehanjem veljavnosti odloka Slovenija nima več posebnih pravil vstopa v državo, povezanih s covid-19. Še vedno pa so v veljavi priporočila EU o začasni omejitvi nenujnih potovanj, ki veljajo za prihod v Slovenijo iz tretjih držav in se izvajajo na zunanji schengenski meji. Na podlagi teh priporočil je potovanje iz nenujnih razlogov v EU omogočeno vsem polno cepljenim osebam in vsem osebam, ki prihajajo iz držav ali entitet iz Priloge 1.

Kategorije: Korona aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!