Elektronski vlogi za uveljavljanje pravic ob rojstvu otroka

MDDSZ obvešča, da bodo od 15.3.2022 vlagatelji Vlogo matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka in Vlogo očeta oziroma druge osebe za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka lahko vlagali tudi elektronsko na portalu eUprava. Za oddajo vlog bo potrebna e-identiteta: digitalno potrdilo ali mobilna identiteta smsPASS. Roki za oddajo ostajajo enaki.

Tak način oddaje vlog prinaša vlagateljem veliko prednosti, saj lahko vloge oddajo kadarkoli in kjerkoli. Izpolnjevanje vloge je hitrejše, saj se podatki o vlagatelju na vlogo prenesejo samodejno iz uradnih virov in jih ni treba izpolnjevati ročno. Centrom za socialno delo teh podatkov ne bo treba dodatno preverjati, pridobljeni bodo namreč neposredno iz uradnih virov, prav tako pa bo večja tudi zanesljivost drugih podatkov, kot je davčna številka delodajalca, ki se bo v vlogo povzela iz uradnega registra.

Vlagatelji lahko potek reševanja vlog spremljajo na portalu eUprava in se naročijo na obveščanje o statusu reševanja vlog po e-pošti ali SMS sporočilih.

Vlagatelji lahko vloge še vedno oddajo tudi osebno na centru za socialno delo, pošljejo po pošti ali skenirano po elektronski pošti.

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!