Spremembe pri EU digitalnih covidnih potrdilih

MZ obvešča, da lahko od 16.3.2022 naprej vsi, ki so bili od 30. 1. 2022 naprej pozitivni na HAG testu, v zVem aplikaciji kot registrirani uporabniki brezplačno pridobijo EU digitalno covid potrdilo o prebolelosti, ki je veljavno tudi zunaj Slovenije.Prekinitev izolacije je še vedno možna 7. dan z negativnim HAG testom, vendar pa je EU digitalno covid potrdilo o prebolevnosti veljavno šele 11. dan po pozitivnem HAG testu. V vmesnem času, torej med 7. in 11. dnem, oseba lahko PCT pogoj izpolnjuje na osnovi negativnega HAG testa ali drugega veljavnega EU potrdila, s katerim razpolaga. EU digitalno covid potrdilo o prebolevnosti je brezplačno dosegljivo na portalu zVEM ali v mobilni aplikaciji zVem, ali proti plačilu stroškov izdaje v lekarni na osnovi kartice zdravstvenega zavarovanja in osebnega dokumenta s fotografijo.

Od 16.3.2022 so spremembe tudi pri EU digitalnih potrdilih o cepljenju. Vsi cepljeni + preboleli + cepljeni z mRNA cepivom (Moderna ali Pfizer), torej CPC kombinacija, na portalu zVem ali v lekarnah pridobijo potrdilo 2/1, ki izkazuje cepljenje s poživitvenim odmerkom in v Sloveniji zaenkrat velja neomejeno.

Za osebe, ki so bile dvakrat cepljene in nato prebolele (CCP), ali so prebolele in nato bile cepljene (PCC), ni sprememb pri označbi na potrdilu o cepljenju.

Izdaja digitalnega potrdila o cepljenju je sedaj mogoča tudi na podlagi cepljenje s cepivom Nuvaxovid, proizvajalca Novavax.

Več informacij je dostopnih v novici MZ TU.

Kategorije: Korona aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!