Do seznama zaposlenih in potrdila o številu zaposlenih tudi prek portala SPOT

MJU obvešča, da lahko na portalu SPOT delodajalci po novem na hiter in enostaven način dostopajo do potrdila o številu zaposlenih in poimenskega seznama zaposlenih.

Gre za skupni projekt Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), ki je vsebinski skrbnik postopkov in Ministrstva za javno upravo, skrbnika portala SPOT, ki omogoča enostavno, hitro in varno e-poslovanje z državo.

Potrdilo o številu zaposlenih: Na portalu SPOT bodo z novim e-postopkom zakoniti zastopniki ali pooblaščene osebe poslovnih subjektov potrdilo lahko naročili sami in ga v nekaj minutah tudi brezplačno pridobili. V informacijskem sistemu ZZZS bo potrdilo v obliki PDF/A pripravljeno povsem samodejno. Uporabnik pa ga bo prevzel na portalu SPOT.

Kako najhitreje pridobimo potrdilo o številu zaposlenih je pojasnjeno na portalu SPOT pod naslovom: Pridobitev potrdila o številu zaposlenih.

Poimenski seznam zaposlenih: Novi postopek na portalu SPOT bo delodajalcem omogočal, da podajo elektronsko vlogo za pridobitev poimenskega seznama v elektronski obliki. Na portalu bodo potem lahko v manj kot uri med delovniki na varen način naročeni seznam tudi prevzeli. Podatki bodo delodajalcu na voljo v obliki preglednice (npr. excelove tabele) ali XML obliki. Struktura podatkov v obliki XML bo opisana in bo tako razvijalcem kadrovskih informacijskih sistemov omogočeno, da za delodajalce razvijejo podporo za uvoz teh podatkov za kontrolo, ali je delodajalec za svoje delavce uredil vse prijave, odjave in spremembe podatkov za socialna zavarovanja.

Dodatne informacije novem e-postopku pridobitve seznama zaposlenih so dostopne na portalu SPOT: Pridobitev poimenskega seznama zaposlenih.

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!