Možnost testiranja več vrst dohodkov REK-O obrazca, samoprijave in popravkov REK-O obrazca

FURS obvešča, da so v pomoč zavezancem pri prilagoditvi informacijskih sistemov na testnem portalu eDavki objavili dokument REK-O obrazec za izplačila vrst dohodkov z vgrajenimi predvidenimi kontrolami, ki jih je mogoče testirati. Na novo je omogočeno testiranje naslednjih vrst dohodkov: 1089, 1098, 1101, 1113, 1141, 1110, 1095, 1022, 1109, 1112, 1118, 1143 in 5550. Hkrati je omogočeno testiranje oddaje REK obrazca na podlagi samoprijave in tudi predlaganje popravkov REK obrazcev.

Trenutno je dokument dopolnjen z vsemi vrstami dohodkov, za katere je že omogočeno testiranje, pri čemer opozarjajo, da je navedeni dokument delovni osnutek. Kot je FURS že seznanil v novici Novi REK obrazec 1. septembra 2022 so v okviru prenove REK obrazcev poenostavili tudi oddajo REK-O obrazca v primeru samoprijave (vrsta dokumenta I, J in K), kar je prav tako možno testirati.

Za testiranje je na voljo tudi popravljanje REK obrazcev. V okviru popravljanja predloženih podatkov se tako lahko popravljajo podatki na nivoju posameznega individualnega REK obrazca brez popravljanja zbirnega REK-O obrazca in predlaganja vseh ostalih iREK obrazcev, ki niso predmet popravka.

REK-O obrazce za ostale vrste dohodkov bodo objavljali postopoma, o čemer bodo sproti obveščali. Morebitna vprašanja, predloge ali pripombe v zvezi z uveljavitvijo REK-O obrazca pošljite na naslov prenovarek.fu(at)gov.si. Več informacije je dostopnih na povezavi TU (novica z dne 2.6.2022).

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!