Informativni izračuni dohodnine za leto 2021 so odposlani

Zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine so na dom prejeli informativni izračun dohodnine. Finančna uprava RS je sestavila in odpremila informativni izračun za vse zavezance za dohodnino, ne glede na višino prejetega dohodka.

Če zavezanec za vložitev napovedi za odmero dohodnine na dom ni prejel informativnega izračuna dohodnine, čeprav je imel v letu 2021 dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino, mora dohodninsko napoved vložiti sam, in sicer najpozneje do 1. avgusta 2022, ne glede na višino prejetega dohodka. Napoved vloži na finančnem uradu, v katerem je v času vložitve napovedi vpisan v davčni register.

Obrazec napovedi za odmero dohodnine je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani Finančne uprave RS. Napoved je mogoče z varnim kvalificiranim digitalnim potrdilom ali brez digitalnega potrdila poslati tudi v elektronski obliki prek portala eDavki ali preko mobilne aplikacije eDavki.

V ponedeljek 1. avgusta 2022, se izteče tudi rok za vložitev ugovora zoper informativni izračun dohodnine, ki je bil odpremljen 30. junija 2022.

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!