Inšpektorat RS za delo delodajalce poziva k doslednemu spoštovanju predpisov o varnosti in zdravju pri delu

IRSD ob zaključku usmerjene akcije nadzora nad izvajanjem predpisov o varnosti in zdravju pri delu (VZD) na začasnih in premičnih gradbiščih poziva delodajalce k doslednemu spoštovanje predpisov, ki so namenjeni zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev pri delu.

Inšpektorji inšpektorata za delo so tudi v zaključeni usmerjeni akciji nadzora nad izvajanjem predpisov o VZD na začasnih in premičnih gradbiščih največ nepravilnosti ugotovili v zvezi z delom na višini (varnostne ograje, odri, nezavarovane odprtine v tleh), z zagotavljanjem uporabe ter neuporabo osebne varovalne opreme, poleg tega še glede pisnega sporazuma po 39. členu Zakona o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1), saj je na gradbiščih praviloma hkrati prisotnih več delodajalcev. Poleg tega so med najpogostejšimi kršitvami tudi kršitve glede zagotavljanja osebne varovalne opreme.

Inšpektorat poostren nadzor nad izvajanjem predpisov o VZD na začasnih in premičnih gradbiščih opravlja praktično celo leto, usmerjeni (14-dnevni okrepljeni) nadzor pa bodo ponovili tudi jeseni. Več o pozivu TU

Kategorije: Brez kategorije

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!