Možnost testiranja novih vrst dohodkov REK-O obrazca

V pomoč zavezancem pri prilagoditvi informacijskih sistemov je FURS na testnem portalu eDavki objavil dokument REK-O obrazec za izplačila vrst dohodkov z vgrajenimi predvidenimi kontrolami, ki jih je mogoče testirati. Obveščajo, da je omogočeno testiranje vseh vrst dohodkov za katere se bo uporabljal REK-O obrazec, razen vrste dohodka 1952 Drug dohodek iz osnovne kmetijske in gozdarske dejavnosti za pašne in agrarne skupnosti.

V pomoč zavezancem pri prilagoditvi informacijskih sistemov so na testnem portalu eDavki doslej že objavili REK-O obrazec za izplačila posameznih dohodkov. Dodatno so sedaj na voljo za testiranje še ostale vrste dohodkov (skupno 75), ki se bodo od 1. 1. 2023 dalje poročale na REK-O obrazcu. Seznam vrst dohodkov je objavljen na portalu eDavki.

Testiranje REK-O obrazca za vrsto dohodka 1952 bodo omogočili do konca meseca septembra, o čemer bodo obveščali na spletni strani FURS. Morebitna vprašanja, predloge ali pripombe v zvezi z uveljavitvijo REK-O obrazca pošljite na naslov prenovarek.fu@gov.si.

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!