Predstavitev primerov dobre prakse s področja preprečevanja in obvladovanja kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom

Z delom povezana kostno-mišična obolenja so eden od najpogostejših vzrokov za invalidnost in odsotnost z dela ter predstavljajo velik strošek za posameznike, podjetja, zdravstveno in pokojninsko blagajno ter družbo kot celoto. Zato sodi preprečevanje z delom povezanih kostno-mišičnih obolenj in s tem izboljšanje zdravja ter dobrega počutja delavcev med prednostne naloge.

Z nacionalnim tekmovanjem za priznanje »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2020-2022« je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti želelo spodbuditi organizacije, ki so uvedle resnične izboljšave na tem področju, da se predstavijo širši slovenski javnosti.

Prejemnika priznanja, to sta Center za pomoč na domu Maribor in Zavarovalnica Triglav, d. d., bosta svoje izkušnje na področju preprečevanja in obvladovanja kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom, predstavila v četrtek, 13. oktobra 2022, med 13.00 in 15.45, v dvorani Urška 3 na Gospodarskem razstavišču, Ljubljana. Podrobnosti so razvidne iz programa seminarja.

Kotizacije ni. Seminar je brezplačen. Prijavite se lahko do ponedeljka, 10. oktobra 2022, oziroma do zapolnitve prostih mest na naslednji povezavi: https://form.jotform.com/222012479688361

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!