Subvencije delodajalcem za zaposlitev mladih brezposelnih oseb mlajših od 26 let

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) je 1. februarja 2023 objavil novo »Javno povabilo delodajalcem za izvedbo ukrepa Hitrejši vstop mladih na trg dela«.

Namen povabila je predvsem spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju mladih za nedoločen čas, pridobivanju kompetenc vključenih oseb ob pomoči mentorja ter usposabljanju ali izobraževanju vključenih oseb in njihovih mentorjev.

Delodajalec, ki za nedoločen zaposli osebo mlajšo od 26 let, ki je prijavljena v evidenci brezposelnih oseb pri ZRSZ, lahko z oddajo ponudbe na javno povabilo pridobi subvencijo za največ 18 mesecev v višini od 300,00 do 420,00 EUR za vsak mesec zaposlitve s polnim delovnim časom (znesek je sorazmerno manjši za krajši tedenski delovni čas).

Mesečna subvencija se lahko zviša za 70,00 EUR v kolikor delodajalec novega mladega zaposlenega s prvim dnem zaposlitve vključi v kolektivno prostovoljno dodatno pokojninsko zavarovanje.

Na spletni strani ZRSZ se lahko seznanite z vsemi podrobnostmi javnega povabila in preko Portala za delodajalce oddate vašo ponudbo na javno povabilo in sicer do porabe sredstev, najdlje do 30.9.2023. Razpoložljivih sredstev je 23,7 minjonov EUR.

Vir: ZRZS

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!