Finančne spodbude za najboljše poslovne modele podjetnic začetnic

Javna agencija RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije – SPIRIT je dne 21.4.2023 objavil Javni razpis »Natečaj za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2023«, za katerega sredstva dodeljuje Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Namen razpisa: nagraditi najboljših 100 predstavljenih poslovnih modelov podjetnic začetnic, ki so podjetje ustanovile v letu 2022 ali 2023 ter jih spodbujati pri vzpostavljanju lastnega podjetja.

Cilji razpisa:

– ustanovitev in uspešen zagon najmanj 100 novih podjetij, ki jih vodijo ženske;

– stabilnejši začetek poslovne poti za nagrajene podjetnice začetnice;

– povečanje inovativnosti in tržne usmerjenosti poslovnih modelov.

Ciljna skupina: podjetnice začetnice, ki so od 1.1.2022 do najkasneje en dan pred prijavo na razpis ustanovile podjetje, v katerem imajo vsaj 51% delež, so do prijave uspešno zaključile spletno usposabljanje ABC podjetništva, ki se izvaja na petih točkah SPOT Svetovanje in še niso prejele finančne spodbude na enakem razpisu v letu 2021 in 2022 ter so se s svojo predstavitvijo poslovnega modela uvrstile med prvih 100 najbolje ocenjenih.

Okvirna višina sredstev, ki je na razpolago za izvedbo javnega razpisa znaša 300.000 eur, posamezna upravičenka pa lahko prejme do 3.000 eur.

Roki in način prijave: vloga mora biti oddana v elektronski obliki preko spletnega prijavnega obrazca, najkasneje do vključno 19.5.2023, do 16.00 ure.

Več o pogojih javnega razpisa in oddaji vlog se nahaja na spletni strani SPIRIT-a.

Vir: SPIRIT

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!