Nepovratne finančne spodbude Eko sklada pravnim osebam za nova električna vozila

Eko sklad, j.s., je v Uradnem listu RS št. 69/2023 dne 23.6.2023 objavil Javni poziv 108SUB-EVOB23 – Nepovratne finančne spodbude pravnim osebam za nova električna vozila. Spodbuda trajnostne mobilnosti je namenjena nakupu okolju prijaznejših vozil za cestni promet, ki zmanjšujejo emisije CO2, onesnaženje z delci PM10 in druge emisije iz prometa.

Po nakupu in registraciji vozila lahko pravna oseba prek portala SPOT odda vlogo v elektronski obliki za pridobitev nepovratne finančne spodbude oz. subvencije. Po pozitivni odločbi Eko sklada, podjetje oziroma podjetnik prejme nakazilo spodbude. Oddaja vloge je omogočena s 26. junijem 2023 na portalu SPOT preko novega e-postopka.

Več informacij o novem postopku, povezava do elektronskega postopka in podrobna navodila za izpolnjevanje vloge na portalu SPOT so na voljo na strani: Nepovratne finančne spodbude Eko sklada za električna vozila.

Za oddajo vloge potrebujete digitalno potrdilo ali registracijo v SI-PASS. V imenu vašega podjetja lahko vlogo odda tudi pooblaščena oseba.

Dodatne informacije o razpisu in vloga se nahajajo na spletni strani Eko sklada.

Vir: SPOT, Eko sklad

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!