Dodaten rok (20.9.) za oddajo ocene škode v gospodarstvu po poplavah, za predplačila še vedno 1.9.2023

Ministrstvo je na pobudo gospodarstva omogočilo dodaten rok za prijavo škode podjetij v poplavah, in sicer do 20. septembra 2023.

Ministrstvo navaja, da morajo podjetja, ki za sanacijo potrebujejo predplačilo pomoči v višini do 10 odstotkov ocenjene škode, prijavo oddati do 1. septembra 2023. Podjetja, ki ne potrebujejo predplačila, pa lahko oddajo prijavo škode do 20. septembra 2023.

 Ministrstvo želi s tem omogočiti čim večjemu številu prizadetih podjetij, da prijavijo ocene škode v gospodarstvu in s tem pridobijo možnost do delnega povračila škode tudi iz državnih sredstev. S tem želi prispevati k čim hitrejši odpravi posledic poplav in ponovnemu zagonu dejavnosti v prizadetih podjetjih v Sloveniji.

Prizadeta podjetja v poplavah lahko pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport prijavijo oceno škode na strojih in opremi, škode nastala zaradi uničenja zalog in škode zaradi izpada prihodkov.

Tisti, ki bodo to storili do 1. septembra bodo upravičeni tudi do predplačila. Če prizadeto podjetje ne uspe predložiti obrazca za oceno škode do 1. septembra 2023, lahko obrazec za oceno škode posreduje najkasneje do 20. septembra 2023, vendar v tem primeru ni upravičen do izplačila predplačila.

Škodo nastalo na poslovnih stavbah morajo podjetja oddati pri svoji občini.

Na spletni strani ministrstva so na voljo obrazec, navodila ter podrobnejše informacije o pripravi ocene škode v gospodarstvu

Vir: MGTŠ

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!