ZRSZ: Delodajalci – povežite se z iskalci zaposlitve iz Bosne in Hercegovine

Na zavodu za zaposlovanje si prizadevajo pomagati delodajalcem pri zagotavljanju ustreznega kadra. Ob njegovem pomanjkanju na domačem trgu dela vam omogočajo, da se predstavite tudi iskalcem zaposlitve iz tujine. 

Po uspešno organiziranih dogodkih v Severni Makedoniji z naslovom ‘Življenje in delo v Sloveniji’ načrtujejo v zadnjem tednu septembra štiri dogodke, na katerih se boste imeli priložnost povezati se z iskalci zaposlitve iz Bosne in Hercegovine.

Sodelujočim delodajalcem bodo brezplačno zagotovili razstavni prostor, kjer se boste lahko tudi pogovorili s potencialnimi kandidati. Ravno tako bodo poskrbeli za promocijo vseh dogodkov. Za organizacijo potovanja in bivanja v Bosni in Hercegovini pa boste poskrbeli sami (financiranje stroškov prevoza, nočitve in prehrane).

Načrtovani dogodki, na katerih se boste lahko srečali s tamkajšnjimi iskalci zaposlitve so:

  • Sarajevo, 25. 9. 2023, 10:00–17:00,
  • Zenica, 26. 9. 2023, 10:00–17:00,
  • Banja Luka, 27. 9. 2023, 10:00–17:00,
  • Tuzla, 28. 9. 2023, 10:00–17:00.

Natančnejše lokacije bodo objavili naknadno.

Število mest za delodajalce na dogodku je omejeno.

Obvezna je prijava do najkasneje do 8.9.2023 preko spletne prijavnice tu.

Podrobnejši pogoji sodelovanja so navedeni v prijavnici.

Če bodo prejete prijave presegale razpoložljiva mesta, bodo med prijavljenimi opravili izbor sodelujočih. Vsi prijavljeni delodajalci boste o rezultatih izbora obveščeni do 13.9.2023. 

Delodajalci, ki se dogodkov ne morete udeležiti, jim lahko pošljete letake za iskalce zaposlitve, z namenom, da jih razdelijo med udeleženci.

Paket posredujete na naslov:

Zavod RS za zaposlovanje, Služba za zaposlovanje, Rožna dolina, Cesta IX/6, 1000 Ljubljana.

Vljudno prosijo za vašo predhodno naznanitev pošiljke po elektronski pošti: biljana.nikolov@ess.gov.si in helena.jerebic@ess.gov.si.

Informacije za kandidate

Zavedajo se nujnosti zagotavljanja ustrezne zaščite delavcev v delovnih migracijah. Na dogodkih bodo zato iskalcem zaposlitve na razstavnem prostoru Zavoda in Infotočke za tujce ter v spremljajočem programu zagotovili informacije o življenju in delu v Sloveniji, o pogojih in postopkih zaposlovanja tujcev ter odgovarjali na njihova vprašanja.

 Vir: ZRSZ

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!