Opomnik glede pomembnih rokov za delodajalce po ZIUOPZP

V zvezi z ukrepom povračila izplačanih plač zaposlenih, ki so jim delodajalci odredili obveznost opravljanja drugega dela zaradi odstranitve posledic poplav in plazov v podjetju ali organizaciji, je Zavod RS za zaposlovanje na spletni strani objavili dodatno opozorilo glede pomembnih rokov, ki se nahaja tukaj.

Delodajalci morajo zaposlenim pisno odrediti obveznost opravljanja drugega dela zaradi posledic poplav in plazov. Če so zaposlenim odredili takšno obveznost že pred veljavnostjo Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (ZIUOPZP), jo morajo odrediti v pisni obliki najpozneje v 5 dneh po uveljavitvi zakona, to pomeni do 7.9.2023. Pisna odredba o obveznosti opravljanja drugega dela zaradi posledic poplav in plazov je eno od dokazil, ki jih obvezno priložite vlogi za povračilo izplačanih plač zaposlenih.

Drugi pomemben rok pa je rok za vložitev vlog, ki je 18.9.2023. Povračilo uveljavljate z vlogo, ki jo skupaj z dokazili elektronsko predložite na Portalu za delodajalce.

Vir: ZRSZ

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!