Obrazec obračuna prispevkov za delodajalce, ki bodo organizirali solidarnostno delovno soboto

Na eDavkih je od 5.10.2023 na voljo obrazec “Obračun prispevkov za Sklad za obnovo Slovenije – obrazec PODO-OPSOS”. Ta obrazec predloži delodajalec, ki je organiziral solidarnostno delovno soboto v skladu s 101. členom Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 – ZIUOPZP (Uradni list RS, št. 95/23).

V obrazcu PODO-OPSOS, ki se šteje za obračun davka, delodajalec sam izračuna prispevek delavca in delodajalca za Sklad za obnovo Slovenije. Delodajalec obrazec PODO-OPSOS predloži Finančni upravi v mesecu po mesecu, v katerem je organiziral solidarnostno delovno soboto. Obračunane prispevke delavca in delodajalca po obračunu PODO-OPSOS, ki ga delodajalec predloži za posamezno organizirano delovno soboto, je treba plačati v desetih dneh po predložitvi obračuna.

Na spletni strani Finančne uprave so objavljene podrobnejše informacije o solidarnostni delovni soboti in obračunu prispevkov za Sklad za obnovo Slovenije med pogostimi vprašanji in odgovori.

Vir: FURS

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!