ZRSZ obvešča: Začenja se nov krog posvetov za delodajalce po Sloveniji

Zaradi velikega interesa delodajalcev, da se v njihovem okolju organizira predstavitev vsebin s področja zaposlovanja tujcev, še posebej v primeru zakonodajnih novosti in sprememb, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) pričenja z organizacijo novega kroga posvetov po Sloveniji. Osrednja tema posvetov bodo novosti interventne zakonodaje na področju ukrepov za lažje zaposlovanje tujih delavcev.

Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov (ZIUOPZP) omogoča prednostno zaposlovanje tujcev iz tretjih držav, ki za vstop in bivanje v Sloveniji ne potrebujejo vizuma. Takšno zaposlovanje je možno v 37 poklicih, ki jih na trgu dela primanjkuje in so nujni za obnovo prizadetih območij. Omenjene poklice določa odredba o poklicih in dejavnostih, ki so nujni za odpravo in preprečitev posledic poplav in plazov in v katerih bo omogočen hitrejši začetek dela tujih delavcev iz nevizumskih držav.

Prvi posvet bo v torek, 10. oktobra med 10.00 in 13.00 v Celju, na Regionalni gospodarski zbornici Celje – RGZC, Ljubljanska 14, sejna soba, II nadstropje.

Drugi posvet bo v ponedeljek, 16. oktobra med 10.00 in 13.00 uro v Ljubljani, na Zavodu RS za zaposlovanje, Območna služba Ljubljana, Parmova 32, sejna soba V. nadstropje.

Udeležba na posvetu je brezplačna, zaradi omejitve prostora svojo prisotnost na posvetu predhodno sporočite po e-pošti na naslov: Tamara.Molj@ess.gov.si.

V oktobru in novembru ZRSZ načrtuje nadaljnjo organizacijo podobnih posvetov po Sloveniji, o čemer bodo redno obveščali.

Vir: ZRSZ

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!