FURS obvešča: Plačevanje obveznega zdravstvenega prispevka z e-računom

Finančna uprava RS (FURS) omogoča hitro in enostavno plačevanje prispevkov za socialno varnost in drugih obveznih dajatev z e-računom, s katerim bo mogoče plačevati tudi obvezni zdravstveni prispevek.

Na podlagi izdanega e-računa, ki je davčnemu zavezancu poslan v spletno banko, se z enim plačilnim nalogom poravna več obveznih dajatev, ki zapadejo v plačilo isti dan in se sicer plačujejo na različne račune. Na primer samostojni podjetnik lahko na ta način enostavno in pregledno poravna šest obveznih dajatev, ki zapadejo v plačilo 20. v mesecu, med njimi tudi obvezni zdravstveni prispevek.

E-račun za plačilo obveznih dajatev se pridobi z enkratno oddajo prijave na prejem e-računa pri svoji spletni banki, prijava velja do odjave ali do zaprtja računa. Če zavezanec že prejema e-račun za plačilo obveznih dajatev, nova prijava za plačilo obveznega zdravstvenega prispevka ni potrebna.

Obvezni zdravstveni prispevek za januar 2024, ki zapade v plačilo 20. 2. 2024, se bo lahko poravnal z e-računom, skupaj z ostalimi prispevki za socialno varnost, če bo FURS na dan 15. 2. 2024 razpolagal z veljavno prijavo na prejem e-računa. FURS svetuje zavezancem, ki želijo plačati obvezni zdravstveni prispevek za januar 2024 z e-računom, da prijavo na prejem e-računa oddajo vsaj do 13. 2. 2024.

Več informacij o e-računu se nahaja tukaj.

Vir: FURS

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!