eDavki po novem omogočajo kartično plačevanje in plačevanje z rešitvami mobilne telefonije

Finančna uprava RS (FURS) obvešča, da je v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za javna plačila razširila nabor načinov plačila, ki se jih lahko uporabi v eDavkih. Poleg Flika in spletne banke Bank@net je v eDavkih mogoče izvršiti spletno plačilo davkov tudi s karticami MasterCard, Visa, Maestro in Diners club ter rešitvami mobilne telefonije mBills in VALÚ Moneta.

Plačilo davčnih obveznosti se v eDavkih izvrši le z nekaj kliki in brez izpolnjevanja plačilnega naloga. Pomembna prednost plačevanja davkov preko eDavkov je, da se z enim plačilom lahko plača več različnih obveznosti, ki se sicer plačujejo na različne račune.

V eDavkih se spletno plačilo izbranih obveznosti izvrši iz vpogleda eKarticaO preko gumba »ePlačilo za označene« oziroma iz vpogleda »Prejeti dokumenti« preko gumba »ePlačilo«. Na pregledu pripravljenih plačilnih navodil se izbere možnost ePlačilo in nato način plačila. Za zaključek plačila se vnesejo podatki v skladu z navodili plačilnega servisa in potrdi plačilo.

Izvršena spletna plačila je mogoče preveriti tudi v eDavkih na vpogledu ePlačila, kjer so na povezavi »Postavke« na voljo podrobnejši podatki o plačilu in sicer o višini zneska, ki bo razporejen na posamezno izbrano vrsto davka.

Vir: FURS

Kategorije: Brez kategorije

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!