Rok za predložitev dokazil o škodi v gospodarstvu ob avgustovskih poplavah 22. 4. 2024

Na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) ponovno pozivajo vse oškodovance, da skladno z navodili iz že prejetega poziva za predložitev dokazil o dejanski škodi v gospodarstvu po poplavah avgusta 2023, le-ta posredujejo najkasneje do 22. aprila 2024.

Oškodovanci, ki do roka, 22. aprila 2024 ne bodo posredovali vloge in ustreznih dokazil o nastali škodi (za stroje, opremo in zaloge ustrezno cenilno poročilo ali za izpad prihodka zahtevane računovodske podatke), ne bodo upravičeni do sredstev za odpravo posledic škode (to je do največ 45 odstotkov oziroma največ do 60 odstotkov škode, če je bila nastala škoda zavarovana).

Oškodovanci, ki so prejeli predplačilo sredstev za odpravo posledic škode v gospodarstvu nastalo v poplavah avgusta 2023, so v ponedeljek, 15. aprila 2024 prejeli še  e-vročen opomnik MGTŠ o skorajšnjem poteku roka za predložitev dokazil.

Za oškodovance, ki so že prejeli predplačilo nastale škode, je posredovanje dokazil še posebej pomembno.  V kolikor dokazil ne bodo posredovali, bodo skladno z odločbo s katero je bilo dodeljeno predplačilo sredstev, pričeli s postopkom za ugotovitev utemeljenosti izplačanega predplačila. V kolikor ne bodo prejeli ustreznih dokazil, bodo ti upravičenci morali vrniti prejeta predplačila.

V kolikor obstajajo utemeljeni razlogi, da oškodovanec v roku ne more predložiti zahtevanih dokazil, lahko na MGTŠ (na elektronski naslov: poplave2023.mgts@gov.si) najkasneje do 22. aprila 2024 naslovi prošnjo za podaljšanje roka.

Več informacij je dostopnih tudi na spletni strani Ukrepi za oceno in povračilo škode | GOV.SI. Oškodovanci pa se lahko za dodatne informacije obrnejo tudi na kontaktne osebe ministrstva navedene na spletni strani ali na e-mail poplave2023.mgts@gov.si.

Vir: MGTŠ

Kategorije: Aktualno

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!