Spletna stran je v prenovi, vse funkcije in prevodi ┼íe niso polno delujo─Źi. Hvala za razumevanje!

 

 

 

DialogPlus – Usposobljeni socialni partnerji v obrti in podjetni┼ítvu za u─Źinkovit socialni dialog

 

Izvajanje projekta od decembra 2017 do konca septembra 2021.

Projekt vodi in izvaja ZDOPS v sodelovanju s projektnim partnerjem SOPS – Sindikat obrti in podjetni┼ítva Slovenije.

Splo┼íni cilj projekta je dodatno izobra┼żevati oz. usposobiti zaposlene v organizacijh socialnih partnerjev na podro─Źju trga dela, vse┼żivljenjskega u─Źenja, varnosti in zdravja pri delu z namenom u─Źinkovitej┼íega sodelovanja v procesu socialnega dialoga.

Projektne aktivnosti bodo med drugim obsegale izvedbo analize s podro─Źja socialnega dialoga, industrijskih odnosov in trga dela (primerjava petih institutov: dopust, pla─Źa, regres, razporeditev delovnega ─Źasa, dodatek za delovno dobo, v KPOP z ureditvijo v primerljivih kolektivnih pogodba), izdelavo ┼ítudije Izzivi, prilo┼żnosti in pogoji digitalizacije v vse┼żivljenjskem u─Źenju, sodelovanje socialnih partnerjev z drugimi organizacijami z namenom iskanja inovativnih sistemskih re┼íitev za u─Źinkovitej┼íe delovanje trga dela in pravne za┼í─Źite zaposlenih, podporo bodo─Źi vzpostavitvi centrov socialnih partnerjev za mirno re┼íevanje sporov (temelj v KPOP), usposabljanje zaposlenih in ─Źlanov socialnih partnerjev za vodenje u─Źinkovitega socialnega dialoga in bolj┼íega sodelovanja pri oblikovanju javnih politik, krepiti vlogo partnerjev na razli─Źnih podro─Źjih (vse┼żivljenjsko u─Źenje, pridobivanje znanja na podro─Źju neformalnega u─Źenja, varnosti in zdravja pri delu, itd.), tudi z vzpostavitvijo e-u─Źilnic, podporo obve┼í─Źanju in ozave┼í─Źanju delodajalcev, zaposlenih in brezposelnih o zakonodaji in pravicah iz dela, z usposabljanjem in informiranjem ter razli─Źnimi publicisti─Źnimi dejavnostmi (publikacije, zlo┼żenke, ─Źlanki), preu─Źitev dobrih praks iz tujine v okviru socialnega dialoga v obrti in podjetni┼ítvu, iskanje strokovnih re┼íitev za razvoj konkuren─Źnosti in trajnostnega razvoja, varnosti zaposlitve in vzdr┼żnosti poslovnih modelov.

Ciljne skupine projekta so organizacije socialnih partnerjev in njihovi ─Źlani ter zaposleni, natan─Źneje: zaposleni pri ZDOPS, zaposleni pri SOPS, obrtniki in podjetniki – ─Źlani ZDOPS, delavci – ─Źlani SOPS, funkcionarji ZDOPS, funkcionarji SOPS, zaposleni v obrtno zborni─Źnem sistemu (Obmo─Źne obrtne podjetni┼íke zbornice ÔÇô OOZ), sindikalni zaupniki.

Sodelovanje z organizacijami:

Sindikat obrti in podjetništva Slovenije, Malgajeva 5, 1000 Ljubljana
Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Ro┼żna dolina, cesta IX/6, Ljubljana
Inšpektorat RS za delo, Verovškova 64a, Ljubljana
Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, Ljubljana
Zdru┼żenje za razvoj znanja, Kardeljeva plo┼í─Źad 1, Ljubljana

Projekt ÔÇ×DialogPlus – Usposobljeni socialni partnerji v obrti in podjetni┼ítvu za u─Źinkovit socialni dialogÔÇŁ, delno financirata Ministrstvo za delo, dru┼żino, socialne zadeve in enake mo┼żnosti ter Evropska unija, iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se financira iz Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, 11. prednostne osi ┬╗Pravna dr┼żava, izbolj┼íanje institucionalnih zmogljivosti, u─Źinkovita javna uprava, podpora razvoju NVO ter krepitev zmogljivosti socialnih partnerjev┬ź, 11. 2 prednostne nalo┼żbe ┬╗Krepitev zmogljivosti za vse zainteresirane strani, ki izvajajo politike na podro─Źju izobra┼żevanja, vse┼żivljenjskega u─Źenja, usposabljanja in zaposlovanja ter socialnih zadev, vklju─Źno s sektorskimi in teritorialnimi dogovori za spodbujanje reform na dr┼żavni, regionalni in lokalni ravni┬ź, 11. 2. 2 specifi─Źnega cilja ┬╗Krepitev usposobljenosti socialnih partnerjev v procesih socialnega dialoga, zlasti na podro─Źju politik trga dela in vse┼żivljenjskega u─Źenja┬ź.

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Po┼íiljamo aktualne in preverjene informacije na podro─Źju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!