Splošni pogoji spletne trgovine Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije GIZ

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije GIZ (ZDOPS) so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Zavezujoči so splošni pogoji, ki so veljavni v času oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila kupec potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

S spletno trgovino www.zdops.si upravlja ponudnik – ZDOPS.

Podatki o ponudniku

Polno ime: Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije GIZ
Kratko ime: ZDOPS
Naslov: Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana
Matična številka: 5860172000
Davčna številka: SI97280062
Poslovni račun: SI56 0316 0100 1022 028 (odprt pri SKB d.d.)  in  SI56 6100 0002 5598 356 (odprt pri Delavski hranilnici d.d.)
Telefon: 01 5830 572
E-pošta: info@zdops.si

V spletni trgovini se nahajajo dokumenti, e-seminarji in druge storitve ponudnika, ki so v nadaljevanju poenoteno poimenovani »produkti«.

1. Postopek nakupa in cene

Nakup preko www.zdops.si je varen in preprost ter na voljo tako fizičnim kot pravnim osebam.

Kupec mora poskrbeti, da so njegovi podatki pravilni in resnični, kar omogoča pravilno izstavljen račun in dostavo produkta na pravi elektronski naslov.
Za fizično osebo je obvezen vnos naslednjih podatkov: ime in priimek, naslov in elektronski naslov.
Za pravno osebo je obvezen vnos naslednjih podatkov: polni naziv podjetja, naslov, davčna številka in podatek o statusa zavezanca za DDV.
Član ZDOPS pri vstopu v spletno trgovino vpiše člansko številko in med zaključevanjem nakupa le preveri izpisane podatke pravne osebe.

Nakup produkta se izvede s klikom na »Dodaj v košarico«. Izbere se lahko več produktov, nakup pa zaključi s klikom na “Zaključi nakup”. Postopek vodi do vnosa podatkov kupca, izbire načina plačila in plačila.

Cene produktov so v evrih (EUR) brez DDV. Kupnina se zaračuna v enkratnem znesku. Na računu so razčlenjeni cena, davek in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Cene za kupce, ki niso člani ZDOPS, se razlikujejo od cen, ki veljajo za člane ZDOPS. Članski popust se obračuna avtomatsko glede na vrsto izbrane članarine.

Kupoprodajna pogodba med ZDOPS in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ZDOPS potrdi naročilo. Veljajo cene in ostale ugodnosti na dan oddaje naročila.

2. Možnosti plačila in račun

Spletna trgovina www.zdops.si vam nudi naslednji vrsti plačil:

  • plačilne kartice
  • plačilo po predplačilu

Plačilne kartice
Plačila so možna s plačilnimi karticami Mastercard, Visa in preko plačilne platforme Stripe.

V koraku izbire plačilnega sredstva izberite vrsto plačilne kartice. Po oddaji naročila boste preusmerjeni v varno okolje za plačevanje s plačilnimi karticami. Vpišite imetnika kartice, številko kartice, kodo CVC (trimestna številka na hrbtni strani kartice v prostoru za podpis) ter veljavnost kartice.

Za nekatere kartice je treba vpisati še dodatno 8-mestno številko ”SecureCode” oziroma ”Passcode”, ki jo ustvarite s pomočjo prenosnega čitalca. Številke kreditne kartice v spletni trgovini ZDOPS ne shranjujemo. Ob ponovnem nakupu jo boste morali ponovno vpisati. V primeru nepooblaščene uporabe vaše kreditne kartice pri nakupu se ravnajte po navodilih, ki vam jih določa izdajatelj vaše plačilne kartice, ZDOPS pa nemudoma obvestite o nepooblaščenem nakupu.

Plačilo po predplačilu
Produkte lahko plačate tudi po predplačilu. Po oddaji naročila boste na vneseni elektronski naslov prejeli podatke za izvedbo predplačila. Izvršitev naročila bomo izvedli po prejemu plačila na naš TRR.

Račun
V primeru plačila s plačilno kartico boste po opravljenem nakupu po elektronski pošti prejeli račun in kupljene produkte.
V primeru plačila s predplačilom boste po prejemu plačila po elektronski pošti prejeli potrdilo o plačilu in kupljene produkte. Račun boste prejeli naknadno.
Velja račun, ki ga kupec prejme po plačilu. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti ZDOPS najkasneje v 8 delovnih dneh.

3. Pravica do odstopa od naročila in reklamacije

Kupec ima pravico do odstopa od naročila in vračila kupnine. Odstop od nakupa kupec sporoči v pisni obliki na elektronski naslov info@zdops.si, lahko pa tudi na naslov ZDOPS-GIZ, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana.

Za oddana naročila:

  • Članski paket: odstop od oddaje naročila kupec v roku 3 dni od oddaje naročila V primeru koriščenja produktov v tem roku odstop ni več mogoč.
  • E-seminar (že objavljen posnetek): odstop od nakupa je mogoč v 3 dneh od nakupa, a le v primeru, ko kupec vstopnega gesla ni predhodno koristil.
  • Dogodek oziroma predavanje v živo: odstop od nakupa je mogoč v 3 dneh od nakupa, v primeru izvedbe naročila 3 dni pred dogodkom pa odstop od nakupa zadnjih 24 ur odstop ni več mogoč.
  • Oglaševanje kot opredeljeno v posamezni ponudbi: odstop od naročila objave oglasa je mogoč v skladu s ponudbo.

ZDOPS kot ponudnik ima pravico do odstopa izvedbe naročila:

  • Dogodki oziroma predavanja v živo, na katere se kupec prijavi oziroma za katere izvede nakup, se izvedejo ob zadostnem številu prijavljenih udeležencev. ZDOPS si pridržuje pravico do odpovedi oziroma spremembe izvedbe dogodka zaradi nezadostnega števila prijavljenih udeležencev ali zaradi višje sile. V primeru odpovedi s strani ZDOPS bo kupcu kupnina vrnjena v celoti.
Reklamacije

Reklamacijo kupec naslovi na info@zdops.si. Ponudnik se zavezuje, da bo reklamacijo obravnaval v najkrajšem možnem času in ne dlje kot v petih delovnih dnevih.
Reklamacije bodo upoštevane, v kolikor ponudnik ni spoštoval dogovora pri naročilu oziroma ni dostavil naročenega produkta. ZDOPS se zavezuje, da bo navedene napake odpravil v najkrajšem možnem času.

4. Politika zasebnosti – varstvo osebnih podatkov

ZDOPS se zavezuje, da bo varoval vse osebne podatke kupca v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov ter politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Vsi osebni podatki kupca spletne trgovine so zaupni in ne bodo posredovani nepooblaščenim tretjim osebam.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov za namen izpolnitve vašega oddanega naročila. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, ponudnik jih potrebuje za namen potrditve veljavnosti nakupa produktov.

Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov, v skladu z veljavnimi zakoni.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate (pri naročilu oziroma plačilu produktov obkljukate zahtevano polje), da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefon), shranimo in jih uporabimo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš elektronski naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih produktov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini.

ZDOPS se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh, zato ponudnik ne odgovarja za uporabo spletne trgovine ZDOPS in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin.

5. Končne določbe

Spletna trgovina je last ZDOPS. Vsebine objavljene na spletni strani so last ZDOPS in/ali njegovih pogodbenih partnerjev ter se lahko uporabljajo v nekomercialne namene. Zaradi zaščite avtorskih pravic se objavljene vsebine ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja ZDOPS.

ZDOPS ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, ki so objavljene na spletni strani www.zdops.si, ali začasnega nedelovanja spletne strani oziroma spletne trgovine. Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin in cen.

Morebitno pritožbo kupec lahko odda preko elektronske pošte info@zdops.si ali na naslov ZDOPS-GIZ, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana.
Za odnose, ki jih ti Splošni pogoji spletne trgovine ne urejajo, se smiselno uporabljajo določbe splošno zavezujočih predpisov.
Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da se je z opisanimi pogoji seznanil, jih v celoti razumel in se z njimi strinja.
Morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno, v nasprotnem primeru se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Ljubljani.

Ljubljana, 1.1.2021

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!