Politika zasebnosti

Uporabnikom spletnega mesta https://www.zdops.si zagotavljamo, da vse osebne podatke, pridobljene preko prijave na e-novice, obrazca pristopne izjave ali obrazca za prijavo na naše dogodke, varujemo v skladu z veljavno zakonodajo.

Politika zasebnosti velja za vsakogar, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto https://www.zdops.si, vključno z njegovimi podstranmi (v nadaljevanju spletno mesto). Spletno mesto vsebuje tudi povezave do drugih spletišč, za katere ZDOPS ne prevzema odgovornosti za zaščito podatkov.
Z uporabo spletnega mesta https://www.zdops.si uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko zasebnosti ter z njenimi morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Upravljavec in obdelovalec osebnih podatkov
V skladu z veljavno zakonodajo je upravljavec osebnih podatkov Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije GIZ (ZDOPS-GIZ), Celovška 71, 1000 Ljubljana.
Obdelovalec osebnih podatkov spletnega mesta je upravljavec, podatkovne datoteke oz. piškotke pa obdeluje upravljavčev pogodbeni obdelovalec.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov
ZDOPS-GIZ zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi zakona ali privolitve posameznikov, v skladu s 7. členom Splošne uredbe o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta).

Vrste osebnih podatkov in namen njihove obdelave
Osebne podatke, ki so nam bili posredovani ob včlanitvi, prijavi na e-novice ali dogodek, obdelujemo izključno za namen, za katerega so bili pridobljeni in za potrebe lastne statistike.

ZDOPS-GIZ zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja splošnih obvestil, publikacij, povabil na dogodke, informacij o spremembah zakonodaje in kolektivnih pogodb ter ostalih novosti na področju zastopanja interesov delodajalcev in obvestil o izobraževanjih, ki jih organizira ZDOPS-GIZ. Navedena obvestila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte.

Za ta namen ZDOPS-GIZ od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek in elektronski naslov. Navedeni osebni podatki se hranijo v skladu z namenom zbiranja, najdlje do preklica s strani posameznika. V okviru obdelave imajo posamezniki pravico dostopa do svojih osebnih podatkov, njihove dopolnitve oziroma popravka in do omejitve obdelave.

ZDOPS-GIZ zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov – predstavnikov pravnih subjektov, na podlagi obveznosti, ki jih opredeljuje pogodba o ustanovitvi ZDOPS-GIZ, in pristopna izjava pravnega subjekta in se taka obdelava osebnih podatkov lahko šteje za obdelavo na podlagi zakonitega interesa. Članstvo je opredeljeno na podlagi Pogodbe o ustanovitvi ZDOPS-GIZ in pristopne izjave.

ZDOPS-GIZ zbira in obdeluje tudi osebne podatke posameznikov, ki jih potrebuje za izvajanje pogodbenega odnosa, ki se sklepa z nakupom blaga ali storitev v spletni trgovini in se opravlja na podlagi Splošnih pogojev poslovanja spletne trgovine ZDOPS-GIZ. Obvezni osebni podatki so: ime, priimek, elektronski naslov, ulica, poštna številka.

Kategorije uporabnikov osebnih podatkov in njihovo varstvo
ZDOPS-GIZ za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi sam na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev.
Z osebnimi podatki so seznanjeni le zaposleni, ki skrbijo za zbiranje in obdelavo osebnih podatkov za v naprej določene namene.

Obdobje hrambe osebnih podatkov
Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, dokler obstaja namen za katerega so bili pridobljeni oziroma do preklica dane privolitve posameznika. Svojo privolitev za pošiljanje obvestil preko elektronske pošte lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »Odjava od prejemanja novic«, ki se nahaja na koncu vsakega sporočila ali s sporočilom na e-naslov info@zdops.si.
V primeru umika soglasja na zgoraj opisan način, vaših osebnih podatkov ne bomo več uporabljali za namene obveščanja o storitvah in produktih ZDOPS ter vam ne bomo več pošiljali novic o aktualnem dogajanju na interesnih področjih ZDOPS.

Informacije o prenosih osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo
ZDOPS-GIZ zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam, v tretje države ali mednarodne organizacije.
Izjemo predstavlja pošiljanje e-obvestil ZDOPS-GIZ, kjer se uporablja spletna platforma MailChimp, na kateri so shranjeni osebni podatki za pošiljanje takih novic, in sicer sledeči osebni podatki: ime, priimek, elektronska pošta. Spletna platforma MailChimp v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavlja spoštovanje pravil iz Splošne uredbe GDPR (Uredba EU 2016/679) in potrjuje, da je pridobila certifikat skladnosti z zasebnostnim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework).

Pravice posameznika
Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati ter pravice do dostopa, popravka, omejitev obdelave, izbrisa (pozabe) osebnih podatkov, pravico do prenosljivosti in pravico do ugovora.

Pri uveljavljanju svojih pravic se posameznik obrne na ZDOPS-GIZ na naslov: Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije GIZ, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana ali preko elektronske pošte na info@zdops.si. V zahtevi je potrebno navesti, katere osebne podatke bi želeli spremeniti oziroma navesti katero pravico uveljavljate in pri katerih osebnih podatkih. Vlogo bomo obravnavali v skladu z veljavno zakonodajo.

Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu
Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi na področju varstva osebnih podatkov lahko podate pritožbo pristojnemu državnemu organu: Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, telefon: 01 23 09 730, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si.

 

Politika piškotkov

Politika zasebnosti o uporabi piškotkov je pripravljena v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah, ki ureja uporabo piškotkov za shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do podatkov, shranjenih na uporabnikovem računalniku, pametnem telefonu ali drugi napravi (v nadaljevanju naprava).

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna mesta ustvarijo med obiskom uporabnika ter se ob obisku prenesejo na uporabnikovo napravo. Piškotki zagotavljajo uporabniku hitrejšo in učinkovito spletno izkušnjo in storitev. Piškotki niso škodljivi in so časovno omejeni. Uporabnik piškotke lahko po želji omeji ali onemogoči.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v kolikor so nujno potrebni za delovanje strani, za vse druge vrste piškotkov pa potrebujemo vaše dovoljenje.
Spletno mesto ZDOPS-GIZ uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki so vključene v naše spletno mesto.

Piškotki, ji jih uporablja spletno mesto https://www.zdops.si
1. Obvezni piškotki
2. Piškotki spletne analitike

IME PIŠKOTKA VRSTA NAMEN TRAJANJE
YSC Analitika Piškotek YSC nastavi Youtube in se uporablja za spremljanje ogledov vdelanih videoposnetkov na straneh Youtube. seja
VISITOR_INFO1_LIVE Analitika Piškotek, ki ga nastavi YouTube za merjenje pasovne širine, ki določa, ali uporabnik dobi nov ali stari vmesnik predvajalnika. 5 mesecev 27 dni
CONSENT Analitika YouTube nastavi ta piškotek prek vdelanih youtube videoposnetkov in registrira anonimne statistične podatke. 2 leti
PHPSESSID Obvezni Ta piškotek je izviren za aplikacije PHP. Piškotek se uporablja za shranjevanje in identifikacijo edinstvenega ID-ja seje uporabnikov za namene upravljanja uporabniške seje na spletnem mestu. Piškotek je sejni piškotek in se izbriše, ko so vsa okna brskalnika zaprta. seja
__stripe_mid Obvezni Stripe nastavi ta piškotek za obdelavo plačil. 1 leto
__stripe_sid Obvezni Stripe nastavi ta piškotek za obdelavo plačil. 30 minut
_GRECAPTCHA Obvezni Ta piškotek nastavi Googlova storitev recaptcha za prepoznavanje botov za zaščito spletnega mesta pred zlonamernimi napadi neželene pošte. 5 mesecev 27 dni

Posodobljeno dne 15.3.2022.

Prijavi se na novice

Prijavi se na novice

Pošiljamo aktualne in preverjene informacije na področju delovnega prava

Prijava na novice uspešna!